Rusted out muffler/ idle ? - ATV Forum - All Terrain Vehicle discussion for Honda, Yamaha and more ATVs
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 02-07-2019, 05:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
 
Rusted out muffler/ idle ?

2010 xp 550 / Recently my muffler has rusted out and more holes are showing up. Now my idle is higher at start up and unit wants to creep. Is the rusted out muffler causing the motor to run freer and trying to engage clutch or do I have a clutch issue ? 3800 miles
Jetblack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-26-2019, 09:25 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
 
It is either the muffler with uneven exhaust gas flow, or oxygen sensor.
Try replacing the muffler with a slip-on, they are not too costly:
https://www.powersportsid.com/quadbo...180018086.html
If no, check the sensor (I cannot comment on how to do it, though).
Good luck, man.
MrMiller is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ATV Forum - All Terrain Vehicle discussion for Honda, Yamaha and more ATVs forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome