ATV Forum banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Administrator
Joined
·
182 Posts
Discussion Starter #1
Just wanted to welcome all the new people to the site!

We are happy to announce the opening of ATV-Forum.com for the discussion of All Terain Vehicles.

Again, thanks for stopping in and have fun!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Shalom , I am a retired [but not dead] former senior executive after working my way up from a field mechanic for heavy equipment . Bought my first quad , a 94 King Quad 280 4wd for farm work here on the homestead . I fly an ultralite plane and love fast crotch rockets . [they can't give you a ticket if they can't catch you ] I am prepping a 40 acre homestead getting ready for the end times which are to come shortly . [scared yet ] [not me] My farm is over a half mile long with two river crossings and some hills that no quad can climb [so far] . I garden and farm organically and grow my own tobacco . And whatever !
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi there everyone im new. I couldnt see how to make a new post so I apologize if this is the wrong way :). I just picked up a polaris cyclone 250 x. I was told it was running just a few months ago . The guy told me to pull the carb and give it a good cleaning. So I did it. But it wont start at all. And after a couple pulls gas comes out of the overflow and exhaust. But I also put my finger over the plug and felt nothing. One more thing. On the left side the cover has a crack that he had put tape on it. Doesnt seem to be leaking but would that cause any problems. He said he road it like that. We hope I can find some help here. :)
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Hi, Shalom , buenos dias , dzien dobry, priviet, zdraztwoy tZie, keneechiwa :)
New from Chicago Area . ride : sportsman 850 naked [all stock] ./ Tomek.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
First time here and I have a quad that is giving me headaches and I am searching for advice. I have a Polaris Sportsman 400HO that runs great...until you turn the lights on. Any advice on where to start looking for the trouble?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
check wires , fuses, relays . it's gat to be a electrical problem , and I'm not an expert, but that's the first thing I'd do ...
good luck
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I have done that, used meter on light harness, no shorts indicated. It will run with one headlight connected, don't matter which one. That pretty much eliminates short in wiring. I checked stator, no shorts, 50 volts AC at idle, increase with rpm. I believe I have a rectifier problem even though it is putting out 14.56 volts DC. I removed it and done a diode check and the negative side has no reading. Unless something has changed over the years I should be getting readings on both sides. I believe when I turned on headlights the rectifier can't handle it. I also got a 21 volt AC reading at idle, which is telling me the rectifier is not doing its job properly. Its capable of keeping the battery up, but nothing else. What you think?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi everyone,
Just stepped in to say 'Hi', as I have recently picked up my 2017 Polaris Sportsman Touring (XP-1000), and even had a chance to enjoy it for some time. Now it's sitting in the garage waiting for its time haha
Cheers!
 
1 - 15 of 15 Posts
Top